Print

Aquest cap de setmana s’està disputant la Trepitja Garrotxa, un esdeveniment format per tres curses diferents que recorren els paratges de l’Alta Garrotxa. Amb el nucli central de la competició instal•lat a la localitat d’Oix, durant el dissabte dia 22 d’octubre es van disputar la prova reina, l’Ultra de 110 quilòmetres, i un Trail de 64 quilòmetres. L’esdeveniment és solidari, ja que gràcies a la marca Noel destina tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en la recerca de solucions mèdiques per a malalties infantils.

La cursa més llarga de l’esdeveniment, l’Ultra de 110km, era la darrera de la cinquena Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El seu recorregut tenia un desnivell positiu de 5.300 metres, que calia superar en menys de 28 hores. Es va imposar Jordi Artola, de l’equip Aresta.com. la rebuda, ja de nit, que es va fer al corredor a Oix va ser inoblidable i molt emocionant. El segon en creuar la meta va ser Francesc Martin, que arribava a la mateixa després de gairebé 14 hores i mitja corrent pels paratges de l’Alta Garrotxa. Va completar el podi masculí Israel Mercadé, que a més va aconseguir la victòria a la general de la 5ª Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.  A la categoria femenina, victòria de Mila Duran després de gairebé 18 hores de cursa i en la seva estrena en una prova de llarga distància. Laura Boix va ser la segona classificada de la prova dels 110 quilòmetres, mentre que va completar el podi femení  Montserrat Sisteré.

Pel que fa a la prova Trail de la Trepitja Garrotxa, que tenia 64 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu, aquesta invertia el seu recorregut. En la categoria masculina es va imposar Jon Erdaide, que feia un temps de 7 hores i 11 minuts per guanyar amb força solvència el Trail. Segon classificat va ser Marc Costa, amb una marca de 7 hores i 19 minuts, mentre que el tercer era Jordi Roura, ja més distanciat, que arribava a Oix parant el seu cronòmetre en 7 hores i 44 minuts.  Pel que fa a les dones, era Alba Segura, del Matxacuca, qui arribava en primera posició de la Trail de la Trepitja Garrotxa. Aquesta atleta repetia el podi que ja va aconseguir l’any passat en la mateixa competició. Angela Garcia era la segona fèmina que creuava la meta, mentre que en tercera posició arribava Nicole Ribera.

Durant el diumenge 23 d’octubre, també s’està disputant la Cursa de 22 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu que completarà un cap de setmana de molta activitat als paratges naturals de l’Alta Garrotxa.

 Font. Nació Muntanya

 

El club va tenir una destacada participació amb Pau Busquets (Aresta) 4art classificat amb 15h 11:32 i Jordi Casadellà (Aresta) retirat en els 110 km. A la prova dels 64km  Jordi Barrancos 9:31:20 i Xevi Pagès 9h 48:08. En la cursa de 22km Quel Lladó 2h 29:42, Àngel Verdaguer 2h 42:04, Bernat Farguell 2h 43:17 i Xevi Masoliver 2h 53:40.

 

CLASSIFICACIONS

 

trepitjagarrotxa