Competició de pista
Estadi d'Atletisme
Equip Trail Running
Escola Atletisme
Competicions
 • Competició de pista

  Competició de pista

 • Estadi d'Atletisme

  Estadi d'Atletisme

 • Equip Trail Running

  Equip Trail Running

 • Escola Atletisme

  Escola Atletisme

 • Competicions

  Competicions

Torna la Cursa Ciutat d'Olot Fires de Sant Lluc. El proper dia 4 d'octubre organitzem la edició número 33 de la popular cursa olotina, amb els 10 quilòmetres més ràpids de la ciutat. Reserveu-vos el dia i no falteu. Obrirem inscripcions el dia 1 d'agost.

cartell

Som un club d'atletisme i tenim llicència federativa de la Federació Catalana d'Atletisme  així com de la  Reial Federació Espanyola d'Atletisme i per tant podem competir tant a Catalunya com a Espanya. A més tenim la nostra propia Escola d'Atletisme en la que formem futurs atletes però sobre tot esportistes.

 

48

 

Som els organitzadors de la Cursa Popular Ciutat d'Olot Fires de Sant Lluc, prova de 10.000 m certificats i controlada pel comité de jutges de la Federació Catalana.

 

cursafageda

 

 Tenim un ampla grup d'atletes fondistes que participem en tota mena de proves populars de 10.000 m a marató i organitzem sortides de tant en tant a fora de Catalunya i inclós a l'estranger.

Els dimarts a la tarda molts de nosaltres ens trobem a l'estadi d'atletisme per entrenar junts, fent series o sortint a rodar pel bicicarril, etc.

També hi ha sortides els dissabtes al mati per fer entrenaments.

Desde finals del 2013 el club està inscrit com a entitat esportiva amb la modalitat d'excursionisme i les disciplines d'excursionisme esportiu, alpinisme i escalada, a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. D'aquesta manera podem tramitar les llicències a tots els nostres associats que ho vulguin.

 

trail

 

 Els nostres esportistes participen en moltes proves de Trail Running i fem entrenaments pels voltants de la nostra ciutat. Tenim un entorn privilegiat.

També s'organitzen sortides de trecking per fer més tranquilament o fer algun que altre cim.

-marcaCAOLOT-01

 

 

El Club Atletisme Olot Terra de Volcans va néixer a l'octubre del 2009 per iniciativa d'en Sergi Labrador.  Som una entitat sense ànim de lucre i l'objectiu principal de l'entitat, no és un altre, que la del foment de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

Figura inscrita al registre d'entitats esportives de la Generalitat de Catalunya i tenim llicència de la Federació Catalana d'Atletisme, Reial Federació Espanyola d'Atletisme, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada . El club pot participar a competicions d'àmbit nacional i participa, molt activament, en un gran nombre de curses populars arreu de Catalunya i en d'altres d'internacionals.

Actualment ja som més de 150 socis.

Uns valors ens acompanyen des que l'any 2009 es va fundar el club. Des de llavors l'esforç de moltes persones ha permès que avui siguem el què som, un club humil que treballa per créixer dia rere dia.

Hem arribat fins aquí transmetent uns valors en els quals creiem, per haver fet de l’esport una eina de desenvolupament personal per a tots aquells que confien en el nostre projecte.

 Aquesta filosofia es fa extensiva a esportistes, tècnics, directius i acompanyants. Amb tot això el club busca uns valors com l’esforç, el companyarisme, disciplina, responsabilitat, autocontrol, treball en equip, com també tenir uns hàbits saludables en la vida.

 Els valors que creiem més importants els resumim a continuació:

-       Practicar l’esport de bones maneres.

-       La igualtat entre tots els atletes sense distinció de sexe o raça.

-       Confiança mútua i respecta a tots els integrants del grup.

-       Guanyar sense humiliar.

-       Perdre sense rancor.

-       Respectar a tots els atletes que participen en les diverses curses.

-       El club es el conjunt de totes les persones que el conformem, socis, pares, familiars i acompanyants, i tots som igual de importants.

 

 

presentacio

 

 

Tenim una Escola d'Atletisme, a on els més petits s'inicien en la pràctica del nostre esport i els més grans busquen perfeccionar la tècnica i els coneixements, a les ordres del nostre equip tècnic.

Fem grups d'entrenaments els caps de setmana, amb sortides de tot tipus, asfalt, camins, muntanya, etc... sempre per la nostra ciutat i comarca.

Si t'agrada córrer o vols iniciar-te vine amb nosaltres, t'esperem...

L'activitat es realitza a l'Estadi d'Atletisme d'Olot situat al darrere de l'Escola de Sant Roc, just al costat de la Via Verda Olot-Girona.

 

La temporada segueix el calendari escolar i, per tant, va de la segona setmana de setembre a la tercera setmana de juny aproximadament. No hi haurà entrenaments durant la Setmana Santa, el Nadal, ni els dies festius.

El grup de 12 a 18 anys, podria allargar unes setmanes la temporada en funció de les competicions a disputar.

 

Els entrenaments es diferencien en tres grups segons les categories i els objectius propis de cadascuna d’elles:

 1. Categories prebenjamins i benjamins anys  2009, 2010, 2011 i 2012. Horari de 17:30 a 19:00 dimarts i dijous.
 2. Categories alevins i infantils anys 2005, 2006, 2007 i 2008. Horari de 17:30 a 19:00 dimarts i dijous. 
 3. Categories cadet, juvenil i junior 2004 i anteriors. Horari de 17:30 a 19 dimarts i dijous.

 

El club tramitarà la Llicència de la Federació Catalana d'Atletisme a tots els esportistes de l’escola, que s’hauran de fer càrrec del seu cost i així estaran coberts per l'assegurança que la federació té contractada amb la companya MAPFRE.

També se'ls farà el carnet d'Instal.lacions Esportives Municipals, imprescindible per tenir accés als vestidors de l'estadi.

 

Els nens i nenes hauran d’assistir als entrenaments amb roba i calçat adequat per a la pràctica esportiva. També se’ls demana que portin tovallola i roba de recanvi per poder-se dutxar i canviar després de cada entrenament. A l’hivern, es recomana portar roba d’abric.

 

Com que no volem que els nens estiguin exposats a condicions adverses que puguin repercutir en la seva salut, i  gràcies a un conveni signat amb l’Escola de Sant Roc, el grup de prebenjamins i benjamins, durant els mesos de desembre, gener i febrer faran l'activitat al gimnàs de la mateixa escola.  Això també serà així els dies que per pluja o altres condicionants meteorològics no es pugui realitzar l’activitat a l'estadi.  En cas necessari, el grup d'alevins i infantils també podran fer-ne ús.

 

Els nostres entrenadors són persones qualificades que formen part del club com a socis i que dediquen part dels seu temps a fer que la nostra escola funcioni. Per això es demana des del club que els doneu suport i confiança i que tracteu de no interferir en les seves indicacions.

Des del Club Atletisme Olot-Terra de Volcans creiem que els pares són part fonamental en el correcte desenvolupament de la formació esportiva del nen/a i per això és convenient que tinguin en compte els següents consells:

1. Col·laborar en les tasques que indiqui el club.

2. Ser respectuosos amb els monitors, els àrbitres i la resta d'atletes.

3. Manifestar una actitud positiva i animar l'esforç que fa el nen/a.

4. No castigar el fill/a privant-lo de la pràctica esportiva.

5. Mostrar interès per l'activitat que fa el seu fill.

6. Reconèixer la tasca que realitza l'entrenador.

7. Acceptar els èxits i els fracassos (no maximitzar els fracassos).

8. Ser espectador.

9. Comunicar als monitors qualsevol incidència o aspecte a tenir en compte referit al seu fill.

10. Potenciar els aspectes positius de l'esport.

Tot i que no és l'objectiu principal, participarem en diverses competicions com una activitat més del programa, ressaltant el seu aspecte festiu, social i de cohesió del grup/equip com pot ser el Circuit Comarcal de Cros de la Garrotxa o en proves provincials de pista.

És positiu participar amb altres nens/es i compartir una activitat a l 'aire lliure com el cros, gaudir d’unes instal·lacions com unes pistes d’atletisme o bé participar en proves amb jutges oficials d'atletisme. Així, el nen/a pot comprovar com ha millorat en l’aprenentatge de les diferents disciplines i això li servirà d’estímul i d’autosuperació.

 

 

grup

 

 

D'altra banda també s’ha d'aprendre a guanyar i a perdre. No oblidem que la disciplina esportiva ajuda a formar el caràcter del nen.

Per remarcar l'aspecte social de les competicions realitzarem algunes jornades d'àmbit estrictament social, afavorint la cohesió del grup i, en un ambient més distès, l'aproximació dels pares i familiars al club.